Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook in gezouten water tot gaar. Laat helemaal afkoelen.
Meng de mayo, azijn, mosterd, ui en peterselie en meng samen met de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast terwijl je de schnitzels bereid.
Leg een schnitzel tussen 2 vellen huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaar. Je wilt een schnitzel hebben van 3 a 4 mm dik. Herhaal met de 2e schnitzel.
Breng het vlees op smaak met peper en zout, wentel dan eerst door de bloem, dan het ei en als laatste de panko. Druk de panko goed aan zodat al het vlees goed bedekt is.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan. Bak het vlees 2 a 3 minuten per kant op medium hoog vuur. Is je pan niet groot genoeg voor beide stukken vlees om los in te liggen, bak dan één voor één.
Laat het vlees na het bakken even uitdruipen op wat keukenpapier en serveer dan direct met wat citroen en de kartoffelsalat (en mayo).