Ga terug
–+ servings
Spaghetti met asperge, parmaham en burrata
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Spaghetti met asperge, parmaham en burrata

Spaghetti met asperge, parmaham en burrata
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: burrata, Spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 100 gram aspergetips, met de houtige uiteinden eraf gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram ricotta
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 90 gram parmaham
  • 100 gram burrata
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aspergetips 3 minuten aan. Breng op smaak met een snuf zout.
  • Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg de ricotta, de parmezaan en de citroenrasp toe en een juslepel pastawater. Roer door.
  • Voeg de spaghetti toe en meng door. Voeg indien nodig nog wat pastawater toe, je wilt niet dat de saus te ingekookt is, het droogt nog wat in wanneer het op je bord ligt.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, maak rolletjes van de parmaham en verdeel over de pasta. Trek 2 bolletjes burrata uit elkaar en verdeel dan ook over de 2 borden pasta.
  • Sprenkel nog wat olijfolie over de pasta en strooi er wat zwarte peper overheen. Dien direct op.