Ga terug
+ servings
Vegan enchilada met jackfruit
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Vegan enchilada met jackfruit

Vegan enchilada met jackfruit
Bereidingstijd15 minuten
30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: enchillada, jackfruit
Porties: 3

Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit in water a 550 gram
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik maiskorrels a 300 gram
  • 350 gram tomato frito
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayenne
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 8 tortilla’s
  • 1 blik zwarte bonenspread a 440 gram
  • 2 plakjes Violife Cheddar Slices, in blokjes gesneden
  • Violife Grated Mozzarella naar smaak
  • Verse koriander
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1 jalapeno, in plakjes gesneden

Instructies

  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Giet de jackfruit af, snij de harde punten eraf en trek het restant met 2 vorken uit elkaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook kort op laag vuur. Voeg de jackfruit en de mais toe en bak 5 minuten.
  • Verhit intussen in een steelpan de tomato frito samen met de komijnpoeder, cayenne, paprikapoeder en uipoeder. Voeg, wanneer deze saus heet is, 1/3 deel aan het jackfruit mengsel toe en roer door.
  • Smeer elke tortilla in met wat bonenspread en leg 1/8 deel van de vulling op. Rol open leg in een ovenschaal. Herhaal met de rest.
  • Verdeel de overige enchilada saus over de tortilla’s, verdeel dan de blokjes cheddar en de grated mozzarella naar smaak.
  • Bak dit 15 minuten af in de oven totdat de tortilla’s krokant aan de zijkant zijn en de kaas is gesmolten.
  • Dien op met verse koriander, avocado en jalapeno.