Ga terug
–+ servings
chocolade mousse
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade mousse

Chocolade mousse
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd4 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: chocolade
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 35 gram kristalsuiker
  • 200 gram slagroom
  • extra slagroom + chocolade voor het serveren

Instructies

  • Smelt de chocolade met 50 gram slagroom au bain marie, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker op tot stijf. Klop de slagroom op tot stevig.
  • Wanneer de chocolade is afgekoeld meng dan de 2 eidooiers erdoorheen. Vouw de eiwitten door de chocholade en vervolgens de slagroom er ook doorheen.
  • Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.