Ga terug
+ servings
Buffalo chicken taco's met ranch saus
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Buffalo chicken taco's met ranch saus

Buffalo chicken taco's met ranch saus
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: BUFFALO CHICKEN
Porties: 4

Ingrediënten

  • klontje boter, peper en zout
  • 3 kipfilets
  • 8 klein tortilla's
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 handjes rode kool, fijngesneden

Voor de buffalo marinade

  • 125 ml sriracha
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl worcestersaus

voor de ranch saus

  • 2 el mayonaise
  • 1 el creme fraiche
  • 1 el melk
  • 1/2 tl bieslook
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een (gietijzeren) pan met deksel. Snij de kip in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. Bak rondom aan tot bruin. Voeg een scheut water toe (ongeveer 100 ml) en laat met de deksel op de pan een uurtje garen totdat de kip makkelijk uit elkaar komt. Mijn pan laat geen stoom vrij dus op het einde laat ik de kip nog even droogkoken (pas op, dit kan snel gaan) maar indien je pan wel wat stoom vrij laat moet je opletten dat het niet aanbrandt.
  • Maak de buffalo saus door de sriracha op laag vuur te zetten met boter, knoflookpoeder en de worcester. Roer af en toe door totdat de boter gesmolten is en zet apart. Wanneer de kip gaar is trek deze met 2 vorken uit elkaar of klop hard met een garde totdat alles uit elkaar is. Voeg buffalo saus naar smaak toe (ik hou van heel pittig, maar niet iedereen is een fan).
  • Maak de ranchsaus door alle ingrediënten te mengen. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verwarm een tortilla in een droge koekenpan (ik hou het zelf vaak direct boven de vlam voor een mooie gril), beleg de tortille met wat kip, rode kool, avocado en maak af met wat saus.