Kook de kipfilets in een pan met ruim water tot gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten, en trek dan met twee vorken apart.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden hetelucht of 200 graden boven en onderwarmte.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg, wanneer dit gesmolten is, de bloem toe. Roer een minuut of 2 door zodat de bloem kan garen.
Voeg nu beetje bij beetje al roerend de kippenbouillon toe.
Voeg de kip, koriander (optioneel), een half potje green salsa en de creme friache toe. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout, ik heb van allebei nog wat toegevoegd. Roer door totdat je een dik papje hebt (het ziet er niet smakelijk uit, ik weet het, maar het smaakt heerlijk) en haal van het vuur.
Verdeel de vulling over de 6 tortillas en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenschaal, verdeel de rest van de green salsa over de tortillas en verdeel dan de 2 kazen erover.
Bak 20 minuten af in de oven. Garneer daarna met nog wat verse koriander (optioneel) en jalapeno ringetjes. Dien op met een simpele salade van gemengde sla met avocado, op smaak gebracht met wat olijfolie, peper en zout.