Ga terug
–+ servings
quiche
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Quiche met tomaat en ham

Quiche met tomaat en ham
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: quiche
Porties: 1 quiche

Equipment

  • quiche vorm van 28 cm

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram belegen kaas, geraspt
  • 8 eieren
  • 1 pakje coberger rauwe ham
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 el gedroogde bieslook
  • 2 el gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • beetje boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je quiche pan in met een klein beetje boter.
  • Leg de bladerdeeg in de quiche pan en snij de overlappende randjes af.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak dan 20 minuten blind af, dat wil zeggen met een vel bakpapier erover het deeg en bijvoorbeeld gedroogde bonen zodat het bakpapier er goed op blijft liggen.
  • Klop intussen in een grote kom de eieren samen met de yoghurt, kaas, peterselie, bieslook en peper en zout. Snij de cherrytomaten door midden (maar hou 10 helften achter voor straks bovenop) en voeg aan je eiermengsel toe.
  • Giet dit mengsel op het deeg. Verdeel dan de ham over de quiche (en duw een beetje in het mengsel ook) en als laatste de laatste 10 helften cherrytomaten.
  • Bak 30 minuten af in de oven of totdat de eieren gestold zijn. De oventijd is namelijk afhankelijk van hoe diep je ovenschaal is. Als jij een kleinere maar diepere ovenschaal gebruikt heeft je quiche meer tijd nodig om volledig stevig te worden.
  • Haal je quiche uit de oven als deze gaar is, laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.