Zet een pan met water op en kook de kipfilets in 15 a 20 minuten gaar. Haal uit het water en trek apart met 2 vorken.
Verhit intussen een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons tot diepbruin. Dit duurt een paar minuten omdat eerst het vocht eruit gebakken moet worden.
In een hoge pan verhit het andere klontje boter. Voeg wanneer de boter gesmolten is de bloem toe en roer een minuutje door. Voeg dan beetje bij beetje al roerend de melk toe. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe.
Voeg de champignons, de kip, de oregano en tijm toe aan de soep. Laat dit nog even pruttelen terwijl je de paddenstoelenmix bakt.
Bak in de koekenpan van eerder de paddenstoelenmix tot bruin. Proef de soep om te kijken of je nog wat zout en peper moet toevoegen, ik voeg meestal nog wat van allebei toe.
Dien op met de paddenstoelenmix als garnering. Lekker met brood of een tosti.