Ga terug

pittige kipburger

pittige kipburger
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipburger
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 150 ml karnemelk
  • 50 ml sriracha
  • 1 ei

Voor de paneerlaag

  • 100 gram bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepoeder
  • 1 tl zout

Voor de saus

  • 5 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • peper en zout

Verder

  • 2 kipfilets
  • 50 gram ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden
  • 2 augurken, in plakjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar
  • extra sriracha
  • 4 burgerbroodjes
  • zonnebloemolie voor frituren

Instructies

  • Sla de kip plat (leg er huishoudfolie op zodat je vleeshamer niet vies wordt) en snij door midden zodat je 4 stukken kip hebt.
  • Meng voor de marinade alle ingrediënten en meng voor de paneerlaag al die ingrediënten in een andere kom. Druppel 2 eetlepels van het natte mengsel over het droge mengsel en hussel een beetje door. Dit is zodat er klontjes ontstaan waardoor je kip straks krokanter wordt.
  • Wentel de kip eerst door de paneerlaag, haal dan door de marinade en haal nogmaals door de paneerlaag (dus droog-nat-droog). Leg op een bord en herhaal met de rest. Laat de kip onafgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit een pan met zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden. Je wil dat de olie gaat borrelen wanneer de kip erin gaat.
  • Maak in de tussentijd de saus door de mayo, citroensap, knoflook en bieslook te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de ijsbergsla, voeg er 1 eetlepel saus aan toe en hussel door. Snij intussen ook de broodjes open en bak de opengesneden kant in een hete pan tot goudbruin.
  • Frituur de kip 5 a 10 minuten tot goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op wat keukenpapier. Leg er direct na het bakken een plakje cheddar op.
  • Smeer als eerste wat saus op de onderkant van het broodje, leg de kip met kaas hierop, doe wat extra sriracha over de kip (optioneel, als je niet van pittig houdt kun je dit weglaten), dan de sla en als laatste de augurk. Dien direct op.