Ga terug
+ servings
kip tikka massala
Recept afdrukken
4.84 van 6 stemmen

kip tikka massala

kip tikka massala
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: engels, Indiaas
Trefwoord: tikka massala
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 4 kipfilets, in blokken gesneden
  • 100 gram Griekse Yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 1 el garam masala
  • 1 tl gepureerde of fijngehakte gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • scheut zonnebloemolie voor het bakken van de kip

Voor de saus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijgesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gember, gepureerd of fijngehakt
  • 1 tl zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl cayenne
  • 1 blik tomaten polpa in blik a 425 ml
  • 350 ml water
  • 1 el kristalsuiker
  • 40 gram ongezouten roomboter, in blokjes
  • 150 ml room

Verder

  • rijst, naan en verse koriander

Instructies

  • Marineer de kip door alle ingrediënten voor de marinade te mengen (behalve dus de olie want dat is voor het bakken van de kip later) en laat minimaal een uur marineren. Langer mag ook.
  • Verhit de olie in een anti aanbak pan en bak de kip op hoog vuur totdat goed gebakken. Je wilt zelfs dat het op sommige plekjes een beetje zwart geblakerd is. Je hoeft er niet op te letten of de kip gaar is.
  • Haal de kip uit de pan en veeg de pan schoon.
  • Verhit weer de olie en fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit een minuutje mee. Voeg dan alle kruiden toe en bak ook dit een minuut mee tot alle geuren zijn vrijgekomen.
  • Voeg de tomaten polpa, het water, de suiker en de kip toe. Roer door en laat dit 20 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste stap de room en de boter toe. Indien de saus nog iets te dun is, laat dan verder inkoken tot de gewenste dikte. Serveer met rijst, verse koriander en naan.