Marineer de kip door alle ingrediënten voor de marinade te mengen (behalve dus de olie want dat is voor het bakken van de kip later) en laat minimaal een uur marineren. Langer mag ook.
Verhit de olie in een anti aanbak pan en bak de kip op hoog vuur totdat goed gebakken. Je wilt zelfs dat het op sommige plekjes een beetje zwart geblakerd is. Je hoeft er niet op te letten of de kip gaar is.
Haal de kip uit de pan en veeg de pan schoon.
Verhit weer de olie en fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit een minuutje mee. Voeg dan alle kruiden toe en bak ook dit een minuut mee tot alle geuren zijn vrijgekomen.
Voeg de tomaten polpa, het water, de suiker en de kip toe. Roer door en laat dit 20 minuten pruttelen.
Voeg als laatste stap de room en de boter toe. Indien de saus nog iets te dun is, laat dan verder inkoken tot de gewenste dikte. Serveer met rijst, verse koriander en naan.