Ga terug

Eiermie met kip en champignons

Eiermie met kip en champignons
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Chinese, Indonesisch
Trefwoord: eiermie
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 100 gram pinda's
  • 1 el chilivlokken
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 1 kipfilet
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 125 gram eiermie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 1 tl fijngemalen zwarte peper
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie met de pinda's en de chilivlokken in een pan. Laat of medium vuur pruttelen totdat de olie een rode kleur heeft aangenomen. Let wel op dat de pinda's niet verbranden, zet dan het vuur lager. Doe alles in een kommetje en zet apart.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout en bak in dezelfde koekenpan waar nog wat restant olie in zit. Bak aan beide kanten tot bruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak vervolgens in dezelfde pan de champignons tot bruin. Champignons bevatten veel vocht dus bak net zo lang tot alle vocht eruit is.
  • Verhit intussen een pan met water en kook de eiermie zoals op de verpakking staat.
  • Wanneer de champignons klaar zijn, voeg dan de kip en de knoflook toe. Meng door. Voeg dan de eiermie, ketjap, sojasaus, honing en peper toe en meng.
  • Breng het gerecht als laatste op smaak met de pittige pinda's met olie en serveer met fijngesneden bosui.