Ga terug
–+ servings
Bao met sticky speklap
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bao met sticky speklap

Bao met sticky speklap
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: bao, bao buns
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 bao
  • 400 gram speklap
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpasta
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zoete ketjap
  • 1/2 komkommer, julienne gesneden
  • handje rode kool, in reepjes gesneden
  • verse koriander, fijngesneden
  • 1 rode chili, in ringen gesneden

Instructies

  • Kook de speklappen in de bouillon voor een uur, tot zacht. Dep goed droog en snij de speklappen in 3 stukken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de speklappen tot krokant. Voeg de knoflook en gember toe en roer even snel door. Voeg dan de suiker, sojasaus en ketjap toe en laat inkoken tot je een plakkerige saus hebt.
  • Vul de broodjes met de speklap en garneer met de groenten. Dien direct op.