Ga terug

pasta alla vodka

pasta alla vodka
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pasta, vodka
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenpulp a 425 ml
  • 1/2 tl zout
  • 30 ml vodka
  • 20 gamba's, ontdooit en schoongemaakt
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl chilivlokken (ik hou van pittig dus voeg eventueel minder toe)
  • 100 ml slagroom
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
  • Verhit in de tussentijd een beetje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de tomatenpulp toe en het zout en laat dit inkoken terwijl de pasta kookt. Je wil dat al het overtollige vocht verdampt.
  • Voeg dan de vodka, gamba's, peterselie en chilivlokken (ik hou van pittig, dus begin met een 1/2 tl en proef dan even op je meer wil) toe en roer door totdat de gamba's gaar zijn.
  • Voeg op het laatst de slagroom toe en de pasta en meng goed. Proef of je nog wat peper/zout moet toevoegen.
  • Serveer met de parmezaanse kaas en eventueel nog wat extra peterselie en chilivlokken als garnering.