Ga terug
–+ servings
Kip uit de oven met roomkaas
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Kip uit de oven met roomkaas

Kip uit de oven met roomkaas
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kip
Porties: 3 porties

Ingrediënten

Voor de kip

  • 3 kipfilets
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • klontje boter

Voor de roomkaas mix

  • 200 gram roomkaas
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl peper
  • snufje zout

Verder

  • 300 gram spinazie
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 2 bosui, fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken. Bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar en leg apart.
  • Bak de spinazie kort in de pan van de kip aan, dit is enkel zodat de spinazie de restjes smaak uit de pan kan opnemen.
  • Voor de roomkaas mix breng de roomkaas op smaak met bieslook, peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Vul een ovenschaal of een ovenbestendige pan met de spinazie, dan de kip, verdeel de roomkaas over de kip en verdeel dan de geraspte cheddar over de roomkaas.
  • Bak in de oven tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Garneer met de bosui ringetjes en dien direct op.