Ga terug

Panna cotta met karamel

Panna cotta met karamel
Bereidingstijd10 min
Totale tijd4 uur 10 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: panna cotta
Porties: 2

Equipment

  • 2 ramekins

Ingrediƫnten

  • 250 ml slagroom
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1 vanilleboon
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies

  • Week de gelatine in koud water en laat 10 minuten staan.
  • Zet intussen de slagroom met de suiker op. Schraap de vanille uit de vanilleboon en voeg aan de slagroom toe. Voeg de vanilleboon ook toe.
  • Breng dit mengsel aan de kook. Zodra het begint te koken zet het vuur uit. Haal de vanilleboon eruit.
  • Voeg de gelatine toe en roer door tot opgelost en gemengd.
  • Verdeel dit mengsel over 2 ramekins en laat minimaal 4 uur maar het liefst de hele nacht opstijven in de koelkast.
  • Dip de ramekins (met alleen de onder- en zijkant uiteraard) in heet water totdat de panna cotta loslaat.
  • Keer om op een dessertbordje en dien de panna cotta op met karamel.