Ga terug

SoFish burger met remouladesaus

SoFish burger met remouladesaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: visburger
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 SoFish burgers
  • 2 speltbroodjes
  • 4 bladeren baby romaise sla, gewassen
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden

Voor de saus

  • 3 el (vegan) mayonaise
  • 1/2 tl citroensap
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 augurk, fijngesneden
  • 1/2 el kappertjes, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

Voor de friet

  • 250 gram zoete aardappel, in frieten gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk de olie op een bakplaat met bakpapier en verwarm mee in de oven. Wanneer de oven en de olie heet is verdeel dan de zoete aardappelfriet over de ​bakplaat. Hussel goed om in de olie. Door de olie voor te verwarmen bakt de friet direct en worden ze knapperiger.
  • Wanneer de friet 30 minuten in de oven heeft gestaan, hussel nogmaals door en breng op smaak met zout. Doe nu ook de burgers in de oven en bak alles nog eens zo’n 10 minuten
  • Meng voor de saus alle ingrediënten en zet apart.
  • Beleg een broodje met 2 blaadjes sla, een burger, remouladesaus en rode ui. Herhaal met het 2e broodje. Dien op met de friet.