Ga terug
+ servings
bagels
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bagels

Bagels
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur
Porties: 8

Equipment

  • Schuimspaan

Ingrediënten

  • 7 gram gedroogde gist
  • 360 gram lauwwarm water
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 500 gram patentbloem
  • 9 gram zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • toppings naar keuze: wit/zwart sesamzaad

Instructies

  • Meng de 360 gram lauwwarm water met de gist en suiker en klop met een vork door totdat de gist is opgelost.
  • Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een soepel deeg, het blijft wat plakkerig. Vet een kom in met de olijfolie en laat het deeg hierin, afgedekt met een theedoek, rijzen totdat het verdubbeld is in formaat, ongeveer een uur.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, maak van elk deel een bol en leg op een ruim bebloemd aanrecht.
  • Breng intussen een pan met water en honing aan de kook en verwarm de oven voor tot 220 graden ℃.
  • Begin bij de eerste bol die je hebt gevormd, pak op met bebloemde handen en duw met je duim een gat in het midden. Keer je deeg voorzichtig om op de schuimspaan en laat dan in het water zakken. Kook de bagels 1 minuut aan beide kanten. Herhaal met de rest.
  • Leg de gekookte bagels klaar op een bakplaat bekleed met bakpapier, indien je toppings gebruikt strooi dit direct na het koken op de bagels omdat ze dan nog wat vochtig en plakkerig zijn, dan blijven de toppings goed plakken.
  • Bak ze vervolgens af tot goudbruin, zo'n 20 minuten. 
  • Laat afkoelen voordat je ze opdient.