Ga terug

Pappardelle met stoovlees

Pappardelle met stoovlees
Bereidingstijd20 min
Totale tijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pappardelle, stoofvlees
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 500 gram suddervlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml rode wijn
  • 1 blik a 425 ml gepelde tomaat in blik
  • versgemalen peper en zout
  • klontje boter
  • 150 gram pappardelle
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een sudderpan en bak het vlees rondom aan tot bruin. Sla deze stap niet over, hoe bruiner het vlees hoe meer smaak. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Schenk de wijn en de tomaten erbij, doe de deksel op de pan en laat zo'n 3 a 4 uur sudderen totdat het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt. Is de saus nog veel te dun, laat dan op een gegeven moment de deksel van de pan zodat dit wat kan inkoken.
  • Kook de pappardelle volgens instructies al dente en meng met de saus.
  • Serveer met vers geraspte parmezaanse kaas.