Ga terug
+ servings
Krokante kokos garnalen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante kokos garnalen

Krokante kokos garnalen
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: garnalen, kokosmelk
Porties: 2

Ingrediënten

  • 450 gram rauwe garnalen
  • 1 kommetje bloem, ongeveer 50 gram
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kommetje panko, ongeveer 50 gram
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 el zonnebloemolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl paprika
  • verse peterselie, fijngesneden
  • zoete chilisaus als dip

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de panko met kokos, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de zonnebloemolie hieraan toe en meng.
  • Haal de garnalen eerst door de bloem, schud overtollig bloem af, haal door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Druk aan zodat het er goed en stevig op zit.
  • Vet een bakplaat of ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de garnalen hierop. Bak 5 minuten, keer de garnalen om en bak nogmaals 5 minuten totdat de garnalen dieproze en krokant zijn.
  • Garneer met de peterselie en serveer met een zoete chilisaus.