Ga terug
–+ servings
Quiche met tomaat en geitenkaas
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Quiche met tomaat en geitenkaas

Quiche met tomaat en geitenkaas
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: geitenkaas, quiche, tomaat
Porties: 1 quiche

Equipment

  • quichevorm of gietijzeren pan van 24cm omtrek

Ingrediënten

  • 1 quiche taartdeeg rol a 230 gram
  • 200 gram geitenkaas
  • 250 gram ricotta
  • 1 el tijm
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 3 vleestomaten, in plakken gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet je quichevorm in en leg je deeg erin. Snij de randjes af.
  • Meng de ricotta met de geitenkaas en breng op smaak met tijm en peper. Verdeel over het deeg.
  • Dep de tomaten droog en verdeel over de geitenkaas/ricotta. Vouw de randjes van het deeg terug en (optioneel) maak een kartelvorm met je vingers.
  • Bak af totdat het deeg goudbruin is en de tomaat gegrild, zo'n 30 minuten (ik smeer de randjes van het deeg niet in met opgeklopt ei omdat het dan te snel bruin wordt en de tomaat dan nog niet goed gebakken is).
  • Strooi wat peper en zout over de tomaat na het bakken en dien direct op.