Ga terug
–+ servings
kipvingers
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kipvingers

Kipvingers
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kipvingers
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in lange dunne stroken gesneden
  • 1 kommetje bloem (ongeveer 50 gram)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kommetje panko (ongeveer 50 gram)
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el zonnebloemolie (+extra voor invetten bakplaat)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de panko met parmezaanse kaas, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de zonnebloemolie hieraan toe en meng.
  • Haal de kipstrookjes eerst door de bloem, schud overtollig bloem af, haal door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Druk aan zodat het goed en stevig op de kip zit.
  • Vet een bakplaat of ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de kipvingers hierop. Bak 8 minuten, keer de kip om en bak nogmaals 8 minuten. Als je dikke stukken hebt gesneden, check dan even of de kip helemaal gaar is. Zo niet, bak nog wat langer.
  • Garneer met de peterselie en serveer met een dipsaus van mayonaise en sriracha.