Ga terug
–+ servings
ijs met aardbeien en chocolade
Recept afdrukken
Laat je review achter!

IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)

IJs met aardbeien en witte chocolade (zonder ijsmachine)
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd4 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: aardbeien, ijs, witte chocolade
Porties: 1 bak

Equipment

  • optioneel: staafmixer

Ingrediënten

  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk (a 397 gram)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille essence
  • 50 gram witte chocolade, in stukken gehakt

Instructies

  • Klop de slagroom om tot stijf, maar pas op dat je het niet overklopt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk op en meng met een opwaardse beweging zodat je zoveel mogelijk lucht in de slagroom houdt. Giet dit in een bak (ik heb een cakeblik gebruikt) en zet in de vriezer.
  • Maak intussen de aardbeien schoon en doe in een steelpan samen met de citroensap en de vanille. Laat dit op zacht vuur pruttelen totdat alle aardbeien zacht zijn en je een compote hebt. Ik had geen geduld en heb de staafmixer erop gezet.
  • Wanneer de ijs een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal het er dan uit, verdeel de aardbeien compote eroverheen en swirl met een mes zodat het allemaal gemengd is, maar je nog wel duidelijke strepen aardbei ziet. Verdeel de chocolade over het ijs en zet terug in de vriezer.
  • Laat het ijs een nachtje in de vriezer zodat je zeker weet dat het goed bevroren is. Haal het 5 a 10 minuten voordat je het wil opdienen uit de vriezer, op deze manier is het zacht genoeg om bollen van te scheppen.