Go Back

Pittige kip met rijst en komkommer

Pittige kip met rijst en komkommer
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: kip, pittig
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 350 gram kippendij, in blokjes gesneden
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 el ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el water
  • 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
  • scheutje olie

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg de koriander, komijn, knoflook en gember toe. Roer door tot het lekker geurt en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip tot bruin. Voeg dan de sambal, de 2 soorten ketjap en het water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur zo'n 20 minuten sudderen.
  • Indien de saus al erg ingedikt is na deze 20 minuten, voeg dan nog een eetlepel water toe. Verhoog het vuur en laat de saus inkoken tot deze dik is en aan de kip plakt.
  • Serveer met witte rijst, komkommer en chili peper.