Ga terug

gevulde aubergine

gevulde aubergine
Bereidingstijd20 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: aubergine, moussaka
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 300 gram gehakt
  • 350 ml tomato fritto
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 el kaneel
  • peper en zout

Voor de bechamel

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml volle melk
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 eidooier
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees dan zigzag in. Besprenkel alle helften met een beetje olie en wat zout. Bak ze dan 20 minuten in de oven af of totdat de binnenkant goed zacht is.
  • Rul intussen het gehakt, op smaak gebracht met peper en zout, met de knoflook totdat het gehakt gaar is. Voeg dan de kaneel en tomato fritto toe en laat de saus op halfhoog vuur inkoken terwijl de aubergines bakken.
  • Smelt voor de bechamel de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer een minuut door. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een dikke saus hebt. Voeg de parmezaan toe en wanneer dit gesmolten is, haal de pan van het vuur. Voeg de eidooier en het kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Prak de binnenkant van de aubergines fijn, vul met gehakt en verdeel de bechamelsaus eroverheen. Bak nogmaals af totdat de bechamel stevig en lichtbruin is, zo'n 10 minuten.
  • Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen.