Ga terug
+ servings
Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus

Kip gevuld met mozzarella in een paprika roomsaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kip, paprika, roomsaus
Porties: 3

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pot gegrilde rode paprika (a 295 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse basilicum
  • 1 tl oregano
  • 30 ml slagroom
  • peper en zout
  • scheutje olie voor het bakken van de kip

Instructies

  • Snijd de kip voorzichtig open aan de zijkant. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel in de 3 kipfilets. Vouw dicht, je kunt eventueel sateprikkers gebruiken om de kip dicht te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer in een blender de gegrilde paprika, knoflook, basilicum en oregano tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, zo'n 3 a 4 minuten per kant. Haal uit de pan.
  • Voeg de paprikasaus toe aan de pan en laat een minuut pruttelen. Voeg de slagroom toe en roer door. Leg de kip vervolgens terug in de saus, leg een deksel op de pan en laat de kip verder garen. Het duurde bij mij zo'n 5 minuten totdat de kip helemaal gaar was.
  • Serveer met extra basilicum en saus, groenten, eventueel spaghetti of brood.