Go Back

Witte chocolade macadamia cookies

Witte chocolade macadamia cookies
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cookies, macadamia
Porties: 16

Ingrediënten

  • 225 gram koude ongezouten roomboter
  • 300 gram witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 360 gram zelfrijzend bakmeel hier zit al bakpoeder in. Indien je bloem gebruikt moet je 1 tl bakpoeder toevoegen
  • 1 tl maizena
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram witte chocolade in grove stukken gehakt
  • 140 gram ongezouten macadamia, grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snij de koude boter in blokjes en meng met de suiker totdat je een smeuig geheel hebt. Dit kan eventjes duren.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en meng totdat de eieren goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, maizena en zout toe. Meng totdat alles net gemengd is, dus opletten dat je niet te lang doorgaat met mengen.
  • Voeg als laatste de helft van de chocolade (de rest gebruiken we zo) en de macadamia toe.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en schep met een ijsschep een ruime hoeveelheid deeg op de bakplaat. Als je geen ijsschep hebt kan je ook genoeg deeg pakken en vormen tot een kleine gehaktbal. Er passen 5 cookies op 1 bakplaat. Duw nog wat stukken chocolade bovenop elk deegbal.
  • Bak de cookies in 10 minuten af, de randjes moeten goudbruin zijn. Voor mooie ronde cookies kun je een grote ronde uitsteekvorm gebruiken en de cookies direct na het bakken, dan zijn ze nog zacht, daarin rond swirlen. Ook druk ik ze een beetje plat en trek ik de bovenkant een beetje los voor een meer rustieke uitstraling. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat zelf en leg ze dan voorzichtig op een afkoelrek. Herhaal dit proces met de overige cookies.
  • Omdat ze zo chewy zijn moet je ze helemaal afkoelen voordat je ze opeet.