Ga terug

Melanzana alla parmigiana

Melanzana alla parmigiana
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, mozzarella
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines, in plakken gesneden
  • 700 ml passata
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • handje verse basilicum, fijngehakt
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Verhit wat olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de passata en de basilisum toe, breng op smaak met peper en zout, en laat dit minimaal 15 minuten op halfhoog vuur inkoken. Dit levert een hele intense smaak op.
  • Zout de aubergines goed in en laat een uurtje uitlekken. Spoel af met water en dep heel goed droog. Bak de aubergine in wat olie aan totdat ze bruin en zacht zijn.
  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Vul een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. Dan een laag aubergine, verdeel wat parmezaan en mozzarella daaroverheen. Herhaal dit tot je ingrediĆ«nten op zijn, maar eindig met mozzarella en lekker veel parmezaan
  • Dek je ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het opdient.