Ga terug
–+ servings
vis florentine
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Vis florentine

Vis florentine
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, nederlands
Trefwoord: florentine, kabeljauw
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 stukken kabeljauw
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram spinazie
  • 50 gram roomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • verhit in een koekenpan de helft van de boter en de olijfolie (met de andere helft gaan we straks de kabeljauw bakken). Fruit hierin de paprika en knoflook totdat de paprika zacht is.
  • Voeg de spinazie toe en een snuf zout, bak totdat de spinazie geslonken is.
  • Voeg de roomkaas, kookroom en parmezaanse kaas toe en roer door totdat de kaas gesmolten is.
  • Verhit in een andere pan de overige boter en olijfolie. breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten totdat de vis net gaar is. Dit was bij mij ongeveer 4 minuten aan beide kanten.
  • Verdeel je spinazie mengsel over 2 borden en leg je vis daar dan weer op. Dien direct op.