Go Back

Scones met gruyere en bosui

Scones met gruyere en bosui
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Ontbijt
Keuken: engels
Trefwoord: scones
Porties: 6

Ingrediƫnten

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 kleine eieren (of 1 grote)
  • 120 ml volle melk (eventueel wat meer)
  • 150 gram geraspte gruyere
  • 2 bosuien in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng je bloem met het boter, bakpoeder en de suiker en druk met je vingers alle boter los, net zoals je dat bij een crumble deeg zou doen. Je moet een korrelig deeg krijgen.
  • Klop de eieren los en voeg aan het deeg toe, voeg ook de kaas en bosui toe. Gebruik een mes om alle ingrediĆ«nten door elkaar heen te snijden. Voeg de melk toe totdat je een samenhangend deeg hebt.
  • Vorm het deeg in een rondje op een vel bakpapier en snij met een mes in 6 punten. Smeer de bovenkant van de scones in met nog een beetje melk.
  • Bak de scones in 20 minuten goudbruin. Serveer op kamertemperatuur met wat boter, een omelet of misschien wel chili jam.