Ga terug
–+ servings
cacio e pepe
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Cacio e pepe

Cacio e pepe
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cacio e pepe, Spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 100 gram pecorino, geraspt
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • optioneel: rucola, chilivlokken

Instructies

  • Zoals bovenstaand brengen we een pan met ruim water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en als deze zacht is, giet dan het water af totdat de spaghetti net onder water staat. Breng op smaak met zout en kook dan totdat de spaghetti gaar is.
  • Rasp ondertussen de pecorino.
  • Als je spaghetti gaar is, verhit dan een koekenpan en giet 2 juslepels kookvocht in de pan en voeg de pecorino toe (hou een beetje achter voor straks om nog op de spaghetti te doen).
  • Voeg de spaghetti hieraan toe en meng goed door. Breng op smaak met lekker veel versgemalen zwarte peper.
  • Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je saus te dik is.
  • Serveer met extra pecorino en optioneel wat rucola en/of chilivlokken.