Ga terug
+ servings
new york cheesecake
Recept afdrukken
Laat je review achter!

New York cheesecake

New York cheesecake
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake
Porties: 1 taart

Equipment

  • rond bakblik 23 cm

Ingrediënten

  • 600 gram roomkaas naturel
  • 125 gram creme fraiche
  • 170 gram kristal suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 3 eieren
  • 1 el bloem

Voor de bodem

  • 130 gram bastogne koeken
  • 70 gram roomboter, gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Blend/maal de bastognekoeken totdat ze helemaal fijn zijn. Meng met de boter en druk dit goed aan in het cakeblik zodat je een stevige bodem hebt. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Klop de roomkaas, creme fraiche en suiker op totdat de suiker is opgenomen en je geen korrel meer voelt.
  • Voeg dan de vanille en één voor één de eieren toe. Als laatste de bloem en meng nog even.
  • Giet dit mengsel op de bodem (wanneer je een vruchten of karamel swirl wilt, giet dat als laatste over de cheesecake en swirl met een mes erdoorheen) en bak vervolgens 45 a 60 minuten af. Je wilt dat de binnenkant nog trilt als je het cakeblik licht schud dus controleer regelmatig of de cheesecake gaar is.
  • Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Dien de volgende dag pas op.