Ga terug

Bananencake

Bananencake
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 15 min
Gang: Nagerecht, toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banaan, bananencake, cheesecake
Porties: 1 cake

Ingrediƫnten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kruidnagelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in (of gebruik bakpapier).
  • Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, daarna 3 geprakte bananen, de kaneel en de kruidnagel en als laatste de bloem.
  • Giet je beslag in je cakevorm. Halveer de laatste banaan en leg deze met de binnenkant naar boven op je cake.
  • Bak af voor 45 tot 60 minuten of tot je sateprikker droog uit de cake komt.