Go Back

Loaded fries met pulled pork

Loaded fries met pulled pork
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: fries, pulled pork
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram kruimige aardappelen, in frieten gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 ml koffiemelk
  • 60 gram cheddar
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • handje koriander, fijngehakt
  • 1 el creme fraiche
  • pulled pork (hoeveelheid naar keuze)

Instructies

  • Leg een vel bakpapier op een oven rek en verdeel hier één eetlepel olie over. Schuif dit in de oven en verwarm de oven voor tot 220 graden.
  • Als de oven voorverwarmd is, haal je oven rek met bakpapier er dan uit en verdeel hier de friet overheen. Hussel een beetje zodat alles bedekt is met olie. Bak dit 20 minuten af. Hussel dan alles nog een keer, breng op smaak met zout en bak dan weer 20 minuten. Als het goed is, dit is afhankelijk van hoe dik je je friet gesneden hebt, zijn je frietjes nu lekker knapperig en goudbruin.
  • In een steelpan verwarmen we de koffiemelk en hier doen we de cheddar in. Hou het vuur zacht. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
  • Dien de friet op met de pulled pork, kaassaus, bosui, koriander en creme fraiche.