Go Back

noodels met pittige kip

noodels met pittige kip
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: kip, noodels, pittig
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 kipfilets
  • 1 tl 5 spice kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden (of 1 el chilipasta)
  • 2 bosui, in ringen gesneden
  • handje pinda's
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  • Snij de kip in blokjes, breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de kip, knoflook, 5 spice en tomatenpuree toe. Bak totdat de kip gaar is.
  • Kook intussen de spaghetti al dente.
  • Voeg de spaghetti toe aan de kip en de chilipepers, sojasaus en sesamolie. Bak het geheel nog zo'n 2 minuten door totdat de saus goed is ingetrokken in de pasta en deze niet meer nat en glibberig is.
  • Serveer met bosui en pinda's.