Go Back

Enchilada met pulled kip

Enchilada met pulled kip
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: enchillada, texmex
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 zakje Santa Maria Fajita seasoning mix
  • 100 ml water
  • klontje boter
  • 8 Santa Maria Tortilla’s Original Medium
  • 200 gram creme fraiche
  • 1/2 zakje Santa Maria Dip mix American ranch
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • optioneel: koriander

Instructies

  • Bak, in een pan waar een deksel op past, de kip aan in wat boter. Voeg de fajita mix toe en het water en laat met deksel 20 a 30 minuten gaar stomen. Check regelmatig of de kip niet droog staat te koken.
  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Wanneer de kip gaar is pluk deze dan met een vork uit elkaar. Indien de kip nog vochtig is, laat dan inkoken. Pas wel op, dit gaat heel snel.
  • Verdeel de kip over 8 tortilla's, rol op en leg in een ovenschaal. Meng de creme fraiche met de American ranch dip mix, verdeel over de tortilla's en verdeel dan de kaas eroverheen.
  • Bak dit af totdat de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Serveer met een groene salade, nacho's en salsa.