Go Back

kip parmezaan

kip parmezaan
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kip, parmezaanse kaas
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • bordje paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 350 gram tomato frito
  • 1 tl oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden, met grilstand als je deze hebt.
  • Snij de kipfilets door de helft zodat je van elke kipfilet 2 dunne lapjes hebt. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het opgeklopte ei en dan door de paneermeel.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip tot deze gaar is.
  • Breng de tomato frito op smaak met knoflook en oregano. Smeer een ovenschaal in met 2/3 van de tomaat. Leg de gepaneerde kipfilets hierop en verdeel de rest van de tomaat over de kip. Verdeel dan de mozzarella en vervolgens de parmezaan over de kip.
  • Gril totdat de kaas is gesmolten.
  • Dien direct op met spaghetti, een salade of in een broodje.