Ga terug
+ servings
asperge champignon gratin
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Asperge champignon gratin

Asperge champignon gratin
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: asperge, gratin
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 350 gram groene asperges
  • 100 gram roomkaas, naturel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 70 gram belegen kaas, geraspt
  • peper en zout
  • olijfolie of boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de harde houtachtige uiteinden van de groene asperges en gril deze in een beetje olie of boter totdat ze gaar zijn. Breng tijdens het grillen de asperges op smaak met zout. We willen dat ze gaar zijn omdat dit gerecht alleen nog even snel de oven in gaat om de kaas te gratineren, niet om de asperges verder te laten garen.
  • Bak ondertussen de champignons in wat boter totdat al het vocht eruit is en ze mooi goudbruin gebakken zijn. Breng ook de champignons op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de champignons gaar zijn voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee op laag vuur, zo’n 2 minuten. Zet het vuur uit en voeg de roomkaas toe. Roer af en toe even door totdat alle roomkaas gesmolten is en gemengd met de champignons.
  • Doe je champignon roommengsel in een ovenschaal en leg hier de asperges op. Verdeel de geraspte kaas over de asperges.
  • Gratineer de kaas nog eventjes in de oven totdat er een mooie knapperige laag op zit. Bij mij duurde dit zo’n 10 minuten.