Ga terug
–+ servings
kip sate
Recept afdrukken
Laat je review achter!

kip sate

kip sate
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch, nederlands
Trefwoord: kip, pindasaus, satesaus
Porties: 12 stokjes

Equipment

  • sate stokjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 2 el sambal badjak
  • scheut ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 el ketjap pedis (zoute ketjap)
  • beetje zonnebloemolie

Instructies

  • Meng de kipblokjes met de 2 soorten ketjap, de knoflook en de sambal en korianderpoeder. Laat dit een uurtje marineren.
  • Rijg de kip aan spiesjes. Verhit wat zonnebloemolie in een (gril)pan en bak de spiesjes rondom aan totdat ze gaar zijn. Zo'n 5 minuten (afhankelijk van hoe dik je blokjes zijn).