Go Back

venkel salade met zalm, appel, druif en walnoten

venkel salade met zalm, appel, druif en walnoten
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: lunch, Salade
Keuken: nederlands
Trefwoord: aardappelen, druif, gegrilde zalm, venkel, walnoot
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 1 venkel
  • 1 groene appel
  • handje druiven
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje walnoten
  • peper

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie en citroensap, klop dit even op totdat er een dikkere emulsie ontstaat.
  • Snij de bovenkant van de venkel, maar bewaar die groene sprietjes. Halveer de venkel en snij dan zo dun mogelijk reepjes. Voeg dit toe aan de dressing.
  • Snij de zalm in reepjes, de appel in plakjes en doe beiden in de kom. Doe er ook een handvol druiven bij en meng goed en breng op smaak met een beetje peper.
  • Dien op op een bord en strooi er als laatste wat fijngehakte walnoten overheen en die groene sprietjes die je bewaard had (dit heeft een sterke venkelsmaak, beetje anijsachtig..heel lekker)