Go Back

Karamel

Karamel
Bereidingstijd5 min
Totale tijd4 min
Gang: Nagerecht, saus
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: karamel, suiker
Porties: 1 potje

Ingrediƫnten

  • 200 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 120 ml slagroom
  • optioneel: zeezout

Instructies

  • Verhit in een steelpan de suiker. Laat staan totdat het gesmolten is of roer een beetje door.
  • Wanneer de suiker helemaal gesmolten is heb je een bruine vloeistof. Zorg dat je dan snel boter toevoegt, je wil de suiker niet te lang alleen laten opstaan..dan verbrandt het misschien.
  • Pas op wanneer je de boter toevoegt, het gaat spetteren. Roer door en voeg, wanneer de boter is gesmolten, de slagroom toe.
  • Raak niet in paniek als de caramel opeens stolt in de slagroom. Wanneer de slagroom heet is mengt het allemaal weer netjes. Wanneer alles goed gemengd is laat je de karamel in het pannetje een beetje afkoelen. Giet daarna over in een flesje en bewaar in de koelkast.