Go Back

Chili olie

Chili olie
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: basis, Bijgerecht, saus
Keuken: Chinese
Trefwoord: chili, chili olie

Ingrediƫnten

  • 250 ml zonnebloemolie
  • 30 gram chili vlokken
  • 2 el sechuan peperkorrels
  • 1 tl chinese 5 spice (vijf kruidenmengsel)
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Verhit de olie met de peperkorrels en kaneelstokje tot ongeveer 190 graden, dat houdt in dat het misschien een beetje borrelt maar het moet niet frituren. Laat dit 20 minuten opstaan.
  • Haal de peperkorrels en het kaneelstokje er voorzichtig uit. Zet het vuur uit en voeg de chili vlokken en de 5 spice toe. Laat de olie helemaal afkoelen voordat je het overgiet in een pot of fles.
  • Bewaar in de koelkast!