Ga terug
–+ servings
Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus

Spinazie ricotta cannelloni in tomatensaus
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cannelloni, ricotta, spinazie
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram cannelloni
  • 200 gram tomaat in blik (pulp)
  • 200 gram spinazie, ontdooid
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de cannelloni in gezouten water, zo'n 4 a 5 minuten.
  • Zorg ervoor dat alle vocht uit de spinazie is, meng met de ricotta en 50 gram parmezaanse kaas. Breng dit op smaak met peper en zout. Proef even, je moet meestal meer zout toevoegen dan je denkt.
  • Giet de cannelloni af en laat even afkoelen. Verdeel intussen de met oregano, knoflook, peper en zout op smaak gebrachte tomatensaus in de ovenschaal.
  • Doe de ricotta vulling in een spuitzak en vul de cannelloni's ruim.
  • Leg ze allemaal in de tomatensaus, verdeel de rest van de parmezaan eroverheen. Bak 20 minuten af in de oven.