Go Back

quiche met zalm, broccoli en doperwten

quiche met zalm, broccoli en doperwten
Bereidingstijd10 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans, nederlands
Trefwoord: broccoli, doperwten, geitenkaas, quiche
Porties: 12

Equipment

  • quiche ovenschaal

Ingredi├źnten

  • 1 hartige taart bodem
  • 1 stronk broccoli, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram warmgerookte zalm
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram belegen kaas
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • beetje olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je ovenschaal in met een klein beetje olie zodat de bodem niet blijft plakken.
  • Beleg je ovenschaal met de bodem en snij de randjes af zodat het mooi aansluit. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 10 minuten blind af, dat wil zeggen met een vel bakpapier erover het deeg en bijvoorbeeld gedroogde bonen zodat het bakpapier er goed op blijft liggen.┬á
  • Klop in een grote kom de eieren samen met de yoghurt en kaas en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de broccoli, doperwten en zalm over de bodem en schenk je eimengsel hieroverheen.
  • Bak 30 minuten af in de oven of totdat de eieren gestold zijn. De oventijd is namelijk afhankelijk van hoe diep je ovenschaal is. Als jij een kleinere maar diepere ovenschaal gebruikt heeft je quiche meer tijd nodig om volledig stevig te worden.
  • Laat 5 minuten afkoelen voordat je het opdient.