Ga terug
–+ servings
aubergine rolletjes met feta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Aubergine rolletjes met feta

Aubergine rolletjes met feta
Bereidingstijd10 min
Totale tijd45 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken: Grieks, Italiaans
Trefwoord: aubergine, feta, tomaat
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in plakken gesneden
  • 100 gram feta, fijngeprakt
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • handje geraspte mozzarella
  • 1 el parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Sprenkel zout over de aubergines en laat even staan totdat de oven voorverwarmd is.
  • Bak de plakken aubergine af totdat zacht en lichtbruin, zo'n 15 minuten.
  • In de tussentijd maken we de tomatensaus door de tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn en paprikapoeder te verhitten totdat het vocht is verdampt en de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geprakte feta samen met de Griekse Yoghurt. Wanneer de aubergine klaar is, verdeel de feta dan over de plakken en rol deze op.
  • Verdeel 2/3 van de tomatensaus in een ovenschaal, leg hier de aubergine rolletjes in, schenk de overige 1/3 tomatensaus over de aubergine. Verdeel de mozzarella hierover en als laatste de parmezaanse kaas.
  • Bak af in de oven totdat de kaas gesmolten en lekker bubbelig is, zo'n 10 minuten. Dien direct op.