Ga terug
–+ servings
Kip tandoori
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

kip tandoori

kip tandoori
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: basisrecept, kip tandoori, kruiden, tandoori
Porties: 4

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • sap van een kwart citroen
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 el garam masala
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl kardamompoeder
  • peper en zout
  • 60 ml olie

Verder

  • 500 gram kipfilet
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml water
  • rijst, naan, verse koriander

Instructies

  • Pureer de tomatenpuree, knoflook, citroensap, gember, garam masala, koriander, komijn, chili, paprika, mosterd, kardamom en olie met wat peper en zout naar smaak tot een gladde puree.
  • Snij de kip in stukken en marineer met de helft van de puree, hoe langer je het laat intrekken hoe lekkerder het wordt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kip op een rooster boven een bakplaat en bak 20 minuten tot de kip gaar is. (Je kunt de kip ook zo serveren, dan de volgende stap overslaan).
  • Meng de andere helft van de marinade met de griekse yoghurt. Voeg toe aan een pan samen met de gebakken kip en het water. Meng door tot alles heet is en dien dan op met de rijst en de naan.