Go Back

Spruiten shakshuka

Spruiten shakshuka
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: eieren, geitenkaas, koolhydraatarm, shakshuka, spruiten
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 250 gram spruiten, schoongemaakt
  • 4 eieren
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout, chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de grote spruiten, breng op smaak met peper en zout, voeg de knoflook toe en besprenkel wat olie erover. Bak de spruiten 20 minuten in de oven.
  • Haal de spruiten uit de oven, maak 4 kuiltjes en doe hier voorzichtig de eieren hierin, verdeel de parmezaanse kaas over de spruiten en bak nog eens 10 minuten af.
  • Breng de eieren als laatste nog even op smaak met peper en zout en chilivlokken.