Go Back

Focaccia met versieringen

Focaccia met versieringen
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 45 min
Gang: Bijgerecht, lunch, Ontbijt
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bakken, brood, foccacia
Porties: 12

Ingrediƫnten

  • 500 gram bloem
  • 300 gram water
  • 11 gram gedroogde gist
  • 5 gram zout
  • 15 gram olijfolie (door het deeg + extra voor later)
  • extra zeezout
  • courgette, cherrytomaat, rode ui als versiering

Instructies

  • Meng het water met de gist en de olijfolie en klop even door. Meng de bloem met het zout en voeg het gistwater toe. Kneed totdat je een soepel deeg hebt. Vet een kom in met olijfolie, voeg je deeg toe, dek af en laat rijzen totdat het verdubbeld is in formaat (ongeveer een uur).
  • Vet een bakplaat/ovenschaal in met olijfolie. Kiep het deeg hierin om (het komt vanwege de olie makkelijk los van de kom). Rek het deeg voorzichtig uit zodat het de hele bakplaat/ovenschaal bedekt. Laat dan nog eens afgedekt 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij sprieten van courgette, halveer cherrytomaten en snij ringen van rode ui. Duw met je vingers of knokkels kuiltjes in het deeg en versier hiermee het deeg (Sla deze stap over wanneer je geen versierde focaccia wil). Besprenkel dan nog genereus met olijfolie, strooi wat zeezout eroverheen en bak af totdat het brood lichtbruin is, zo'n 20 a 25 minuten.
  • Laat een beetje afkoelen voordat je het serveert.