Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Garnalen saganaki

Garnalen gebakken in een heerlijke tomatensaus met feta.
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: feta, garnalen, griekse yoghurt, saganaki
Porties: 4

Ingrediënten

  • 450 gram gepelde en schoongemaakte gamba’s
  • scheutje ouzo (optioneel)
  • 1 blik tomatenblokjes in saus
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el peterselie
  • 100 gram feta
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • citroen

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, dep intussen de garnalen goed droog. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en bak op halfhoog vuur totdat ze gaar zijn.
  • Dit is optioneel, maar wel heel smakelijk. Voeg een scheut ouzo toe aan de pan en flambeer de garnalen. Je kunt de pan kantelen totdat de gasvlam de ouzo in brand zet of een (lange) aansteker gebruiken wanneer je op inductie kookt. Zet terug op het vuur totdat de vlam dooft, dit duurt een paar seconden. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
  • Fruit in nog een beetje olie de ui, knoflook en paprika aan. Voeg de paprikapoeder en peterselie toe. Wanneer de ui glazig is voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens de garnalen weer aan de pan toe en dien op, zodra de garnalen heet zijn, met verse peterselie, feta en citroen