Ga terug
–+ servings
Arancini
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Arancini

Arancini met saffraan risotto
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje, lunch, Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: arancini, mozzarella, risotto
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de risotto

  • 150 gram risotto
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 tl saffraan
  • 1 bouillonblokje
  • 1 liter kokend water
  • 2 el creme fraiche
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • scheutje olijfolie

Voor de arancini

  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • kommetje bloem
  • kommetje paneermeel
  • kommetje met 1 losgeklopt ei
  • zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Ik weet dat dit niet is hoe het hoort, maar dit werkt voor mij en geeft minder gedoe. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de saffraan en risotto toe en fruit mee totdat de risotto glazig is.
  • Voeg dan het bouillonblokje toe en beetje bij beetje kokend water. Blijf roeren en wanneer de risotto te droog wordt voeg je weer wat water toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is, na zo'n 20 minuten,
  • Zorg ervoor dat de risotto niet meer nat is wanneer je de creme fraiche en parmezaan toevoegt. Is je risotto te droog na het toevoegen, schenk er dan nog wat water bij. Je wil een romige risotto en wanneer je een lepel door de rijst heen trekt moet de risotto langzaam weer de pan bedekken. Breng op smaak met peper.
  • Wanneer je speciaal risotto maakt voor de arancini moet je het nu laten afkoelen en in de koelkast zetten voor de volgende dag. Ik raad aan extra te maken zodat je nu lekker kan gaan eten en morgen de arancini kan maken.
  • Pak een eetlepel risotto en duw een beetje plat op je hand. Leg er een blokje mozzarella op, vouw dicht en rol totdat je een mooi bolletje hebt. Dit werkt het beste met vochtige handen.
  • Haal dit bolletje eerst door de bloem, dan het ei en dan de paneer. Herhaal met de rest.
  • Verwarm de frituurpan of een flinke laag zonnebloemolie. In de tussentijd kan je de arancini even in de vriezer leggen.
  • Frituur de arancini totdat ze diepbruin van kleur zijn. Serveer direct.