Ga terug

chocolate chip cookies

chocolate chip cookies met zeezout
Bereidingstijd15 min
Totale tijd2 d 45 min
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolate chip, cookies, zeezout
Porties: 16

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten koude roomboter
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram bloem
  • 1 tl maizena
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 100 gram bakvaste chocolade
  • 100 gram pure chocolade in stukken gehakt
  • flaky zeezout

Instructies

  • Verwam de oven voor op 210 graden.
  • Snij de koude boter in blokjes en meng met de witte en bruine suiker totdat je een smeuig geheel hebt. Dit kan eventjes duren.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en meng totdat de eieren goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bloem, bakpoeder, maizena en zout toe. Meng totdat alles net gemengd is, dus opletten dat je niet te lang doorgaat met mengen.
  • Voeg als laatste de bakvaste chocolade toe.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en schep met een ijsschep een ruime hoeveelheid deeg op de bakplaat. Als je geen ijsschep hebt kan je ook genoeg deeg pakken en vormen tot een kleine gehaktbal. Er passen 6 cookies op 1 bakplaat. Duw nog wat stukken pure chocolade bovenop elk deegbal.
  • Bak de cookies in 10 minuten af, de randjes moeten goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat zelf en leg ze dan voorzichtig op een afkoelrek en strooi wat flaky zeezout erover. Herhaal met de rest.
  • Wanneer de koekjes uit de oven komen zijn ze nog erg zacht, dit hardt nog wel uit maar ze blijven van binnen nog wel zacht dus! Je moet ze dus wel even laten afkoelen voordat je ze kan eten.

Notities

Wil je graag dat al je cookies gelijk en mooi rond zijn? Pak dat een uitsteekvorm (rond) en swirl de cookies daarin rond wanneer ze nog warm zijn. Ze nemen dan een mooie ronde vorm aan. Doe dat met genoeg snelheid en dan worden de cookies ook weer lekker dik.